Grillad fransyska med fransk potatissallad
        
          Utmana grillsommarens flintastek med ett mer smakrikt, gräsuppfött alternativ! I detta recept marineras skivor av fransyska i en ljuvlig klassisk marinad med balsamvinäger vars syra bryter ner köttets proteiner och gör det mörare. Serveras med en fransk potatissallad. 
I samarbete med: Cecilia Folkesson
         
        
        
        
          Du behöver
- 1 st 
rödlök
 - 1 st 
knippe gräslök
 - 1 st 
kruka persilja
 - 2 msk 
kapris
 - 65 g 
färsk spenat
 - 3 tsk 
dijonsenap
 - 0,5 dl 
olivolja
 - 1,5 msk 
äppelcidervinäger
 - 0,5 tsk 
salt
 - 1 krm 
svartpeppar
 
         
        
          Gör så här
          
- Börja med marinaden. Hacka timjan och blanda ihop med resten av ingredienserna.
 - Skär fransyskan tvärs över fibrerna till centimetertjocka skivor.
 - Marinera köttet några timmar – gärna över natten.
 - På serveringsdagen; börja med att tvätta och koka potatisen.
 - Skiva rödlöken tunt och hacka gräslök och persilja.
 - Blanda ihop rödlök, gräslök, persilja och kapris i en stor skål.
 - Rör ihop och olivolja, äppelcidervinäger, dijonsenap, salt och peppar, häll över i den stora skålen.
 - Dela potatisen i mindre bitar om du vill och blanda ihop allt. Låt stå och dra i kylen och blanda i spenaten precis innan servering.
 - Grilla köttet några minuter på varje sida och skär upp i skivor precis innan servering.